Stránky

Ivin chowder



Neskutočne skvelé a sýte papadlo. Existuje veľa podôb tejto rybacej polievky, ale takto ho pripravuje moja sestra.

Ivin chowder
suroviny na 4 porcie

2 kocky rybieho filé
6-8 krabích tyčiniek
150-200 g kreviet
2-3 mrkvy
1 menší pór alebo 4 jarné cibuľky
provensálske korenie
čerstvý kôpor
1-2 PL mletých ovsených vločiek
rasca, soľ, korenie
olivový olej
1 kyslá smotana
250 ml mlieka
300 ml vody

Cibuľku a mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, mrkvu a rascu. Zalejeme 300 ml vriacej vody a necháme variť takmer domäkka.
Na panvici na rozpálenom oleji osmažíme rybie filé pokrájané na kocky spolu s provensálskym korením. Zaprášime mletými ovsenými vločkami, premiešame a priložíme k zelenine v hrnci. Pridáme nakrájané krabie tyčinky, krevety, kôpor.
Smotanu rozmiešame v mlieku, za stáleho miešania vlejeme do hrnca a necháme všetko spolu prevariť. Dochutíme.
Podávame s čerstvým alebo chrumkavým chlebíkom (posypaný syrom a zapečený v rúre).

Pozn.
Na zahustenie môžeme použiť jeden nastrúhaný alebo na kocky pokrájaný zemiak.
Môžeme pridať hrsť kukurice.