Úžasná dobrota.
Táto nepečená laskominka je cesto na sušienky, ale konzumuje sa ešte pred upečením. Dá sa jesť vychladené i ohrievané. Receptov je veľmi veľa. Ja mám najradšej tento, lebo je bez vajec, bez tuku a bez cukru. Preto ho jem vždy veľkou lyžicou. A navyše je to veľmi jednoduché a rýchle "pečenie".
Cookie dough (nepečené sušienkové cesto)
suroviny:
1 1/2 šálky uvarenej bielej fazule
1/4 šálky hrozienok (vopred namočených)
1 ČL vanilkového extraktu
4 PL mletých ovsených vločiek
1/4 šálky mandľového mlieka alebo iného mlieka
štipka soli
čokoládové čipsy
Fazuľu, hrozienka, vanilku, mleté vločky, mlieko a soľ zmixujeme. Nemusí byť úplne dohladka.
Do cestíčka vmiešame čokoládové čipsy. Hotovo.
Pozn.
Ak cestíčko zamrazíme, môžeme ho jesť ako zmrzlinu.
Cestíčko môžeme pripraviť i z uvareného cícera alebo tmavej fazule.